FA-KUPA BLOG

Nem gól ez, csak Kapufa. Nem jár érte FA-kupa

Törökország után

2013. március 26. 23:40 - l.skywalker

Nehezen ragadok billentyűzetet. A logika azt mondatja velem, hogy várjam meg, míg leülepednek bennem a történések, de félek, hogy ha kihűlnek az érzések már ahoz sem lesz kedvem, hogy leírjam a gondolataimat. Igazából nem másokért, hanem magamért fontos, mert vannak kérdések, amikre nem találok választ. Összegezve könnyeben igazodok ki a saját gondolataim között. Eddig a véleményeket, nyilatkozatokat olvastam és követtem a holland-román meccs eredményét. És vártam egy jelre. Egy jelre, ami segít megértenem azokat a szavakat, amiket Egervári Sándor nyilatkozott közvetlenül a mérkőzést követően az M1 stábjának.

Nehezen ragadok billentyűzetet. A logika azt mondatja velem, hogy várjam meg, míg leülepednek bennem a történések, de félek, hogy ha kihűlnek az érzések már ahoz sem lesz kedvem, hogy leírjam a gondolataimat. Igazából nem másokért, hanem magamért fontos, mert vannak kérdések, amikre nem találok választ. Összegezve könnyeben igazodok ki a saját gondolataim között. Eddig a véleményeket, nyilatkozatokat olvastam és követtem a holland-román meccs eredményét. És vártam egy jelre. Egy jelre, ami segít megértenem azokat a szavakat, amiket Egervári Sándor nyilatkozott közvetlenül a mérkőzést követően az M1 stábjának.

Mi a baj?

Velem van a baj? Én vagyok ma egyedül az országban, aki nem örül ennek az egy pontnak? Én vagyok az egyetlen, aki többet várt? Aki más hozzáállást várt el a csapattól és merőben más stratégiát a szövetségi edzőtől? Teljesen zavarban vagyok. Itt ülök és azzal küzdök, hogy hogyan adjam ki magamból, azt ami bennem van. Igazam volt? Nem, nem volt, mert én egy pontot sem vártam a mai meccsen Sándor taktikájától. De mégis igazam volt. Mert megbukott ez az alibi taktika. Próbálom magam visszafogni, de mikor számomra ennyire nyilvánvaló valami, akkor azért kitör belőlem az elégedetlenség. Tények támasztanak alá:

1. - Nem tudunk védekezni

2. - Kiváló támadóink vannak

A mai mérkőzésen végig védekeztünk és a döntetlen megtartására játszottunk, kivéve 10 percet. A pénteki mérkőzésen a 60 perctől álltunk át védekezésre, hogy megtartsuk az egygólos előnyünket. Mindkét esetben megbukott a taktika, amit nem én, nem a többi szurkoló, nem a játékosok, hanem Egervári Sándor dolgozott ki. Megbukott. Két T-vel a végén! Jól megnyomva. MegbukoTT. Pénteken a csapat lendületes játékát törte meg a deffenzívra való korai átállás, ma pedig a túlzott védekezői hozzáállás miatt nem tudtunk szinte egyáltalán támadólag fellépni. Pedig nem ártott volna. Hiszen pénteken a románok mutatott ellenállása alapján végig két csatárral rohamozhattunk volna, hogy történelmi győzelmet arassunk felettük, ma este pedig abban a 10 percben sikerütl ezt elérnünk, amikor 2 csatár volt a pályán. Abban a 10 percben az egész csapat másként játszott. Szalai és Böde kiválóan játszottak össze, de hirtelen megint jött az alibi és Sándor nem merte bevállalni a kockázatot. Nem mert rizikózni. És itt mutatkozik meg leginkább a különbség aközött, amit én várok el a csapattól és amit Egervári. Én győzelmet várok el, ő pedig érthetetlen célok elérését. Íme a mai mérkőzést követő nyilatkozata:

"Ismerve a körülményeket, azt, hogy egy katlanban, egy küzdelmes meccsen értük el ezt az eredményt, elégedettek lehetünk" - nyilatkozta a világbajnoki selejtező után az m1-nek Egervári.

Majd hozzátette: "Végig nagy nyomás volt a csapaton. Tartósan nem tudtuk megtartani a labdát, nagyon agresszívek voltak a törökök, és néha úgy éreztem, hogy a játékvezető is inkább a közönséget próbálta kiszolgálni az ítéleteivel. Ezzel a döntetlennel a törökökkel folytatott versenyben előnybe kerültünk..."

Most akkor tehát kérem szépen, most mi van? Hogy mi? Az eleje nem érdekel. Sanyi a művész már szinte észrevételnül csempészi elő a rommá hallgatott frázisokat a cilinderéből. A vastag betűs részig minden szó egytől egyig átgondolatlan rizsa. Ha azt nyilatkozta volna, hogy - ebben a derűs orkán erejű szélben a játékvezető ítéleteivel magunkra húztuk az ellenfelet, amely a közönség hiánya miatt olyan megilletődött volt, hogy örülhetünk annak, hogy nem felemelt kézzel mentünk a pályára, ami egyébként is fel volt ázva annyira nagy volt a forróság - akkor sem sütne egyértelműbben belőle a semmitmondás. Ellenben a vastagbetűs részt hallgatva elkezdett gyorsabban nőni a hajam. Pattogva kezdett hullani a fogamról a zománc és furcsa, túlvilági nyelven kezdtem el káromkodni...

Ha a csoportunkban Hollandia után nekünk és a románoknak van a legtöbb pontunk, akkor minek a kis egerházi képű mezeydoktorért kell nekünk éppen a törökökkel versenyezgetnünk? Hova versenyzünk velük? Lesz egy alternatív világbajnokság a harmadik helyezetteknek? Vagy bosszú a 150 évért? Hát nem románia az az ellenfél???

Később a Nemzeti Sportnak már hozzátette:

"Most már a románokkal való versenyfutásra kell koncentrálnunk.”

Most már??!!?? Mert eddig kivel versenyeztünk? Pénteken ki volt az ellenfél? Üzbegisztán Román mezben?

Teljesen zavarodott vagyok. Kritikát nincs neuronom megfogalmazni, megoldási javaslattal pedig már félek előhozakodni.

Csányi Sándor MLSZ elnök is belekerült egy saját maga által gerjesztett svédcsavarba az Origonak nyilatkozva:

"Ugyan csalódás lenne, ha a sorozat végén nem a második helyen zárnánk, de amikor bizalmat kaptam, már akkor mondtam, hogy a 2016-os Eb a cél, amire mindenképpen ki kell jutnia a válogatottnak. Akkor már nem lehet kifogás."

Most akkor csalódás lesz, ha nem végzünk második helyen, de ha nem végzünk második helyen, akkor sem lesz csalódott, mert előre meg lett mondva, hogy nem most kell kijutnunk, hanem majd a 2016-os EB-re?

Ők vajon beszélnek egymással? Tudja az egyik Sanyi, hogy mit gondol a másik?

Csányi vajon mondta Egervárinak, hogy a második hely elérése a cél, nem pedig a Török-bosszú? Mondta, hogy a románokat kellett volna itthon legyőzni nem pedig a törököket leszorítani a harmadik helyről?

Kéretik elolvasni: A pénteki románia ellen elért haza döntetlen miatt a közvetlen ellenfelünk, versenylábasunk Románia sokszorosan előnybe került hozzánk képest:

1. - Korábban fél lépés előnyben voltak mert idegenben nyertek Isztambulban.

2. - Ez a fél lépés előny, most 2 pont előnyként realizálódott, mert mi csak döntetlent értünk el ma este.

3. - a pénteki hazai döntetlennel a románok még egy teljes lépéssel előnybe kerültek, mert Bukarestben elég lesz nekik szintén egy döntetlen ellenünk, ugyanis a törökök idegenbeli legyőzése miatt a +2 pont már a javukra fog dönteni. De kétség se férjen ahoz, hogy nehezebb lesz számunkra elérni döntetlent Bukarestben mint volt ma este itt Isztambulban, mint ahogy abban is hatalmas oktalanság lennen bízni, hogy a Törökök győznek majd Bukarestben.

Egyetlen lehetőségünk maradt, ha győzünk Románia ellen.

Jegyezzétek meg a dátumot: 2013. szeptember 6.

Ez lesz az a nap, amikor Egervári Sándor életében másodszor NEM TEHETI MEG, hogy erősebb, komolyabb ellenfél ellen beáll védekezni.

Az első ilyen mérkőzés Svédország ellen volt 2011. szeptember 2-án Budapesten.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fakupa.blog.hu/api/trackback/id/tr367769484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338601 2013.03.27. 13:05:59

Reg volt ekkora esely a 2. helyre mint most. Egervari elbaszta, ennyi. Realis lett volna a SIMA 6 pont es akkor a Hollandokkal versenyeznenk. Ez a pali egy idiota, alibis gyoker. Ilyen szar roman es torok valogatottat reg lattam. Csak a romanok baszhatjak el ezek utan. De nem fogjak ,attol tartok...

315593 2013.03.27. 13:09:06

Jó most akkor kezdjen el mindenki siránkozni a döntetlen miatt? Nem értünk el hatalmas teljesítményt tegnap, de jó a döntetlen. A meccs öképe alapján gyengék voltunk, a gólunk nagy mázli volt. Ilyen gyenge védelemmel nem lehet neki menni kint egy török csapatnak, mert akkor gombócokat kapunk! A kár 3at is. Tudtuk eddig is h minden bukarestben dől el. És közel se biztos h a románok megverik a törököket. A lényeg h jelenleg 2helyen fordulunk. Szeptemberben hajrá!!

310722 2013.03.27. 13:29:32

a törökök már akkor kiírták magukat a versenyből,mikor kikaptak tőlünk és a románoktól.A cikk írójának igaza van abban,hogy hol akarjuk megverni a románokat, Bukarestbe?a tegnapi két pont egyértelműen Sanyi bácsin ment el...bár a kapott gólnál Király Gabit is hibáztatom,3 méterről nem lehet fejes gólt kapni...

182654 2013.03.27. 13:31:30

[dobrinov](#1167794): Nem a döntetlen miatt síránkoztam, hanem azért, mert nem értettem miért örülünk az egy pontnak, mikor a románok ugyanitt hármat szereztek. Ha ki akarunk jutni, ha valóban a második hely a cél, akkor ez a döntetlen sajnos édeskevés, akármilyen erősek a törökök és akármilyen gyenge a védelmünk.

182654 2013.03.27. 13:34:39

[dobrinov](#1167794): És nem mellesleg, azt a gólt, amivel elértük ezt a szenzációs döntetlen, mikor rúgtuk, emlékszel? Akkor amikor nekimentünk a törököknek, amikor 2 csatárral támadtunk! Csak sajnos ez a helyzet mindösszesen 10 PERCIG TARTOTT!

310722 2013.03.27. 13:36:42

[dobrinov](#1167794): Pont erre a gyenge védelemre húztuk rá a törököket..Igazad van valóban nem biztos,hogy a románok megverik a törököket.Viszont ha igen(amire szerintem nagy esély van),akkor ellenünk elég nekik az egy pont is...Maradjunk annyiban,hogy saját magunk számára nehezítettük meg a helyzetet.

310722 2013.03.27. 13:39:37

[dobrinov](#1167794): Pont erre a gyenge védelemre húztuk rá a törököket..Igazad van valóban nem biztos,hogy a románok megverik a törököket.Viszont ha igen(amire szerintem nagy esély van),akkor ellenünk elég nekik az egy pont is...Maradjunk annyiban,hogy saját magunk számára nehezítettük meg a helyzetet.

269281 2013.03.27. 13:52:49

Mi változik, ha nagy mákkal 2. lennénk? Megint elverne bennünket egy Jugoszlávia színtű szintén, 2. csapat. Ez a csapat úgy gyenge ahogy van: játékosostól, edzőstől, szakértőstől, vezetéstől együtt!!!

182654 2013.03.27. 13:54:03

[kastraki](#1167832): Félreértettél. Nem én várom el a második helyet, hanem a szakvezetés. Én reálisan a harmadik helyet tűztem ki célul a csapatnak magamban.

345182 2013.03.27. 15:00:55

egyetértek. ez a beszari mentalitás nekem sem tetszik. ugyanezt szívtuk meg a románok ellen is. meg fogjuk mindaddig mindenki ellen, amíg egér a "mester". gyáva kapitánynak nincs csapata!

345182 2013.03.27. 15:06:12

egyetértek. ez a beszari mentalitás nekem sem tetszik. ugyanezt szívtuk meg a románok ellen is. meg fogjuk mindaddig mindenki ellen, amíg egér a "mester". gyáva kapitánynak nincs csapata!

337458 2013.03.27. 15:38:35

Régóta tudjuk, hogy egervári egy beszari pancser. Nem egy meccsen bizonyította már alkalmatlanságát. De sajna az egész vezetőség hasonlóan fogalmatlan, ezért aztán nincs miben reménykedni: bizony ilyen felfogással az oláhoknál zakó lesz.

b6003 2013.03.27. 17:38:18

Jó cikk , igaz cikk , egyetértek mindennel . Ha nincs CÉL nincs teljesítmény sem . Egy sportolónak ( profinak ) az nem lehet cél , hogy a hülye edzője ne akarjon győzni . Hogy ne győztess taktikát csináljon , hanem azzal küldi ki a csapatot, hogy "fiaim , ma egykapuzunk : az ellenfél támad mi meg védekezünk és rugdossuk a labdát" . Na , köszi , ilyenből nem kérünk ! Aztán : a hülye edző miért csodálkozik , hogy forró a katlan ? Tudta előree , hogy lesznek nézők és uram 'bocsá kiabálni fognak . Ennyi zagyvaságot és semmitmondó hülyeséget amit Egérsanyi összedumál ... rossz hallgatni . Azt már nem is akarom tudni , mi zajlik egy taktikai értekezleten ! .... És igen : szept.6 lesz az igazság napja . OTT MÁR NINCS TÖBB DUMA . OTT MÁR NEM LEHET ALIBI !

255919 2013.03.27. 17:46:37

A cikk minden szavával egyetértek! Ugyanezt gondolom és érzem, sajnos...

344464 2013.03.27. 21:00:57

a cikk minden szava igaz, és még annyit hozzátennék, hogy nem fér a fejembe, hogy kaphat újra és újra válogatott kezdőjében helyet Mészáros, hogy kaphat behivót még mindig annyi hiba után Elek??

344464 2013.03.27. 21:11:29

a cikk minden szava igaz, és még annyit hozzátennék, hogy nem fér a fejembe, hogy kaphat újra és újra válogatott kezdőjében helyet Mészáros, hogy kaphat behivót még mindig annyi hiba után Elek??

131661 2013.03.27. 21:15:27

Erősebb? Komolyabb ellenfél?? Mármint a román?? Na neee! Láttuk őket itt és tegnap a hollandok ellen is. Semmivel sem erősebbek nálunk. Ha nem ilyen beszari kapitányunk van, most 4 ponttal több lenne, 6 pont előnnyel mennénk a románokhoz. Egyébként nem csak te vagy elégedetlen a tegnapi döntetlennel.

344464 2013.03.27. 21:16:40

a cikk minden szava igaz, és még annyit hozzátennék, hogy nem fér a fejembe, hogy kaphat újra és újra válogatott kezdőjében helyet Mészáros, hogy kaphat behivót még mindig annyi hiba után Elek??

344464 2013.03.27. 21:33:30

a cikk minden szava igaz, és még annyit hozzátennék, hogy nem fér a fejembe, hogy kaphat újra és újra válogatott kezdőjében helyet Mészáros, hogy kaphat behivót még mindig annyi hiba után Elek??

xyz 2013.03.27. 21:57:24

Aludva egyet erre a két meccsre folyamatosan egy mondat zakatol a fejemben amit egy David Stirling nevű úrnak - a brit SAS megalapítója - tulajdonítanak: "Qui audet adipiscitur" / "Who dares wins" azaz "Aki mer az nyer". „Persze, lehetett volna jobb is, de elégedett vagyok az egy ponttal, figyelembe véve a körülményeket, s hogy az ellenfél vezetett. Ugyan csalódás lenne, ha a sorozat végén nem a második helyen zárnánk a csoportban, amikor azonban bizalmat kaptam, már akkor mondtam, hogy a kétezer-tizenhatos Európa-bajnokság a cél, amire mindenképpen ki kell jutnia a válogatottnak. Akkor már nem lehet kifogás” – nyilatkozta Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak. Szóval folyamatosan csak arra tudok gondolni, hogy mi /Egervári Mester - Csányi Elnök Úr - lásd fenti nyilatkozat/ nem merünk és ezért nem is nyerünk - sajnos majd a végelszámolásnál sem. Csányi Úr azt nyilatkozta, hogy a cél 2016-os EB, megmondom őszintén, hogy akkor ennek fényében nem értem a Mestert mert ha neki is ezt mondták és töretlen a bizalom irányában akkor miért nem mentünk rá 2-1-nél a románok ellen mindent eldöntő harmadik gólra amivel végleg eldőlt volna mérkőzés. Azért mert védelmünk gyenge - ezt a Mester is tudja -, azért mert jól támadtunk - amíg nálunk a labda addig se kell védekezni - és azért mert az nem volt benne a románok játékában, hogy még 2 gólt rúgnak nekünk 20 perc alatt. Ha esetleg így is 2-2 lett volna a vége akkor a Mester nyugodtan mondhatta volna a kamerába a meccs végén, hogy bár a cél a 2016-os EB de most itt volt a lehetőség egy nagy lépés megtételére a 2014-es VB felé és ezért nem akarta visszafogni a lovakat mert jól húztak hanem próbálta "jól" megverni a románokat, hogy lépéselőnybe kerüljünk velük szemben és így kedden Törökországban elég az 1 pont is mert akkor mi négyet elvettünk a törököktől. De nem mertünk és nem nyertünk... És nem értem, hogy az jobb hogy "még mindig versenyben vagyunk" annál mint hogy tettünk volna egy nagy lépést a 2. hely felé. Így viszont majd nyerni kell Romániában és ne legyenek kétségeink a srácok majd egy jó nagy gombóccal a torkukban fognak pályára lépni, a románok majd jönnek előre, a védelmünk szeptemberre se lesz jobb, szóval szerény véleményem szerint legalább 3 gólt kellene rúgni ahhoz idegenben majd - ami számomra elég utópisztikus a tegnapi produkció láttán -, hogy legyen esélyünk nyerni mert minimum kettőt be fogunk szedni majd. A tegnapi meccsre sok szót nem vesztegetnék: ugyanaz mint feljebb, nem mertünk nem nyertünk. Bár én a meccs előtt az egy pontot elfogadtam volna, főleg egy pénteki győzelem után. Szerintem örülhetünk, hogy csak egy gólt kaptunk, a támadójáték meg... Szerintem mindenki látta... Hiába látja egy ország, hogy nekünk a 2 csatáros felállás fekszik csak nem láthatjuk vagy maximum 10 perc erejéig, ezután megint jött a biztonsági játék és a "továbbra is versenyben maradtunk..." Megmondom őszintén, hogy félidőben féltem tőle, hogy Guzmics beállásával teljesen összeomlunk hátul de szerencsére nem ez történt, nem mondom, hogy brillírozott a srác, az elején gondolom dolgozott benne a drukk és nem találta a helyét (hiába 2. válogatottsága + az első tétmeccse) de legalább nem csinált közvetlenül gólt eredményező hibát és ha úgy adódott akkor arra rúgta ki a labdát amerre állt, szóval nem szarakodott - Istenem, mit adtam volna pénteken a 93. percben egy ilyen emberért, aki arra bikázza ki a labdát amerre a feje áll...

349942 2013.03.28. 10:02:08

Osztom a cikkíró véleményét. K..ra nem örülök a döntetlennek. Két csatárral meg lett volna a győzelem, ja meg persze nem beszari játékszervezéssel ala Egérbá!

341537 2013.03.28. 10:09:11

Én is egyetértek, h beszari és gyáva Egervári, de ilyen bizonytalan védelemmel minek nekiugrani egy jó (azaz miénkhez hasonlóan közepes) csapatnak? Az adok-kapokból lesz egy 4-3-as vereség. Ezt csak a hollandok ellen szabad bevállalni, ahol mindenképp verés lesz, akkor meg már lőjünk mi is gólokat. A románokat meg kellett és lehetett volna verni, tény, de a törököknél kint jó az x, bár még 10 percet hagytam volna a 2 csatárt fent kb. Lássuk mire mennek. Utána bekkelni kellett volna úgyis. Meg kéne már tanulni védekezni. Málta és Azerbajdzsán is tud (ráadásul olaszok és portugálok ellen). Mi is meg tudnánk tanulni. Egy kiscsapat előbb védekezni tanuljon meg. Mi kiscsapat vagyunk.
süti beállítások módosítása